Для тіста: близько 13 годин
Для приготування піци: 20-25 хвилин
8 порцій
духова шафа

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно –  2 скланки (це по 300 гр)
  • Склянка води – 1 (або 150 гр)
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Оливкова олія – 1 столова ложка
  • Сухі дріжджі – 1 гр

Інгредієнти для тіста:

  • Сир моцарела  Lel`Professional – 70 гр
  • Сир  Дор Блю, або Горгонзола – 30 гр
  • Сир Радомер – 40 гр
  • Сир Парміджано-Реджано – 30 гр
  • Вершки кулінарні – 70 гр
  • Свіжа груша – 40 гр
  • Інжир – 30 гр
  • Мед – 20 гр

Покрокове приготуваня:

  • null

    У чисту чашу кухонного комбайна, в якому є насадка для вимішування тіста,  влийте холодну воду, додайте борошно та сухі дріжджі.

  • null

    Включіть комбайн та вимішуйте тісто близько 4-5 хвилин, додайте сіль.

  • null

    При необхідності – очистіть стінки комбайна від тіста, додайте оливкову олію та вимішуйте ще до 5 хвилин, тісто має бути еластичним, без грудочок.

  • null

    Після цього дайте тісту відпочити до 10 хвилин та формуйте кульки круглої форми вагою по 200гр.

  • null

    Поставьте у холодильник  на 12 годин, накрийте харчовою плівкою.

  • null

    Вийміть з холодильника та тримайте при кімнатній температурі 15-20 хвилин для того щоб тісто нагрілось.

  • null

    Відносно начинки для піци:

    Поверхню готового розкатаного тіста змастіть вершками, додайте тертий сир моцарелла Lel`, дор блю або горгонзолу та свіжу грушу порізану пластинками. Усі компоненти викладіть рівномірно по всій площині.  Випікайте піцу при температурі 200 до 10-15 хвилин. Випечену піцу розріжте на 8 рівних частин, посипте сиром Парміджано-Реджано, покладіть нарізаний на скибочки свіжий інжир та полийте медом. 

Дуже легко, неймовірно смачно!