45-55 хвилин
4-6 порцій
духова шафа

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Дріжджі – 7 г
  • Молоко – 1 склянка
  • Моцарела – 250 г
  • Свіжий (взимку — заморожений) шпинат – 400 г
  • Оливкова олія – 20 мл
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Сир Пармеджано-Реджано або Грана падано – 50 г
  • Сіль, перець, розмарин – за смаком
  • Сир горгонзола – 50 г
  • Кулінарні вершки
  • Овочевий бульйон

Покрокове приготування:

  • null

    Спочатку треба зробити опару для тіста. До теплого молока додаємо дріжджі, щіпку цукру та солі, трохи борошна. Даємо піднятись. І лише тоді додаємо борошно, трохи олії та яйця. Замішуємо. Зверніть увагу, що кількість борошна треба визначати на око. Консистенція має бути, як у дуже густої сметани.

  • null

    Поки тісто відпочиває, потрібно підготувати шпинат. Для цього його треба промити та добре висушити від вологи.

  • null

    Моцарелу нарізати шматочками та додати у тісто, висипати шпинат та 50 грамів натертого сиру Пармеджано-Реджано (або Грана падано). Ще раз все змішуємо.

  • null

    Викладаємо тісто у форму для випічки (у нас вона кексова, але підійде будь-яка). Попередньо стінки форми та її дно промастіть олією (тоненько, використавши кулінарний пензлик).

  • null

    Тепер викладаємо начинку, посоливши та додавши перцю на свій смак. Робимо тоненькі проколи дерев’яною паличкою.

  • null

    Залишилося встановити нашу форму у гарячу піч та дочекатися готовності — через 30-40 хвилин.

  • null

    Для соусу необхідно завчасно приготувати овочевий бульйон. У каструлі підігріти вершки, додати бульйон та горгонзолу. Легенько помішуємо соус до готовності.

ПОРАДА: Ви можете зробити як великий пиріг, так і декілька маленьких. Усе залежить від ваших формочок та події, до якої ви готуєте. Соус можете подати як окремо у соусниці, так і змастивши їм пиріг.

Дуже легко, неймовірно смачно!