Інгредієнти:
- Борошно – 500 г
- Дріжджі – 7 г
- Молоко – 1 склянка
- Моцарела – 250 г
- Свіжий (взимку — заморожений) шпинат – 400 г
- Оливкова олія – 20 мл
- Курячі яйця – 2 шт.
- Сир Пармеджано-Реджано або Грана падано – 50 г
- Сіль, перець, розмарин – за смаком
- Сир горгонзола – 50 г
- Кулінарні вершки
- Овочевий бульйон
Інші рецепти:
Покрокове приготування:
Спочатку треба зробити опару для тіста. До теплого молока додаємо дріжджі, щіпку цукру та солі, трохи борошна. Даємо піднятись. І лише тоді додаємо борошно, трохи олії та яйця. Замішуємо. Зверніть увагу, що кількість борошна треба визначати на око. Консистенція має бути, як у дуже густої сметани.
Поки тісто відпочиває, потрібно підготувати шпинат. Для цього його треба промити та добре висушити від вологи.
Моцарелу нарізати шматочками та додати у тісто, висипати шпинат та 50 грамів натертого сиру Пармеджано-Реджано (або Грана падано). Ще раз все змішуємо.
Викладаємо тісто у форму для випічки (у нас вона кексова, але підійде будь-яка). Попередньо стінки форми та її дно промастіть олією (тоненько, використавши кулінарний пензлик).
Тепер викладаємо начинку, посоливши та додавши перцю на свій смак. Робимо тоненькі проколи дерев’яною паличкою.
Залишилося встановити нашу форму у гарячу піч та дочекатися готовності — через 30-40 хвилин.
Для соусу необхідно завчасно приготувати овочевий бульйон. У каструлі підігріти вершки, додати бульйон та горгонзолу. Легенько помішуємо соус до готовності.
ПОРАДА: Ви можете зробити як великий пиріг, так і декілька маленьких. Усе залежить від ваших формочок та події, до якої ви готуєте. Соус можете подати як окремо у соусниці, так і змастивши їм пиріг.
Дуже легко, неймовірно смачно!