Маскарпоне

#

ЩО ТОБІ ТРЕБА:
ЩО ТИ З ЦИМ ЗРОБИШ:
Маскарпоне

35 хвилин

ТИРАМІСУ

Що тобі треба:
  • Маскарпоне - 500 г
  • Кава американо - 300 мл
  • Ром (або алкоголь за смаком) - 50 г
  • Вершки кулінарні (33%) - 500 мл
  • Яйця (жовтки) - 8 шт.
  • Цукор - 8 ст. л.
  • Паличка бісквітного печива Савоярді - 200 г
  • Апельсин (цедра одного апельсину) - 1 шт.
  • Какао - 2 ст. л.
Що ти з цим зробиш:

1

Спочатку заварюй міцну каву, має вийти 300-400 бадьорого напою. Проціди та залиш охолоджуватись до кімнатної температури. І додавай 50 грамів рому або іншого ароматного алкоголю.

2

У жаростійкій мисці відокремлюй жовтки від білків, до жовтків додавай цукор і відправляй на парову баню. Збий вінчиком до утворення білої однорідної маси та дай охолодитись.

3

Холодні вершки окремо збиваємо до гострих піків.

4

Далі змішуй до однорідності жовтки з цукром, вершки та маскарпоне.

5

На дрібній терці зніми тонкий шар апельсинової цедри, це важливо для ароматності десерту, без гіркуватості.

6

Розпочинай збирати десерт у формі: викладай ¼ частину крему, далі окунай на секунду печиво у каву та викладай одним шаром на крем. Тепер ще один шар крему та за ним — ще раз кавове печиво.

7

Повторюй попередній етап, поки не закінчиться печиво, але верхнім шаром має залишитись крем.
І відправляй тирамісу у холодильник на 3-4 години.

8

Прикрашай готовий десерт какао та смакуй.
15 ХВИЛИН - І НА СТОЛІ ШИК-КОНТЕНТ. 15 ХВИЛИН - І НА СТОЛІ ШИК-КОНТЕНТ. 15 ХВИЛИН - І НА СТОЛІ ШИК-КОНТЕНТ. 15 ХВИЛИН - І НА СТОЛІ ШИК-КОНТЕНТ.
РЕСТОРАННА ВЕЧЕРЯ ЗА 15 ХВИЛИН. РЕСТОРАННА ВЕЧЕРЯ ЗА 15 ХВИЛИН. РЕСТОРАННА ВЕЧЕРЯ ЗА 15 ХВИЛИН. РЕСТОРАННА ВЕЧЕРЯ ЗА 15 ХВИЛИН.
Задати питання